Päätin hälventää ennakkoluulojani kananmunalla sakeutettavia kastikkeita kohtaan. Eikä se nyt niin vaikeaa ollutkaan. Sain syntymäpäivälahjaksi Julia Childin Masterin the Art of French Cooking -teoksen ja tutustuin se kolmisivuisee luentoon hollandaise-kastikkeen valmistuksesta. Lopulta tyydyin huomattavasti yksinkertaisempaan valmistusmetodiin. Siihen tarvittiin:- 5 keltuaista
- 1 dl sitruunamehua
- 0,5 dl vettä
- 150 g voita kuutioituna, huoneenlämpöistä
- valkopippuria, suolaa
Tätä siis keitetyn parsan kylkeen. Lisäkkeeksi askartelin versokimppuja rucolasta, auringonkukasta ja herneestä, jotka sidoin ilmakuivatulla kinkulla. Kastiketta riitti tästä annoksesta hyvin kymmenelle. Eemelin kohdalla menekki ei tosin ollut huimaava.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti