Pakastin on vielä täynnä mustikoita. Pitää syödä varmaan pari litraa viikossa, että ehtii ne tuhoamaan ennen uutta satoa. Tänään upotin puoli litraa leivonnaisiin. Pohjataikinaan tuli:- 7 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g voita, huoneenlämpöistä
- 2 kananmunaa
- 0,5 dl kylmää maitoa
Vaivaa taikina tynnyrin muotoiseksi ja leikkaa siitä pyöreitä viipaleita. Kauli viipaleita ohuemmiksi ja asettele ne silikonisiin muffinsivuokiin. Reunat menevät ryppyyn ja päällekkäin, mutta taikina on viileänä helposti muovautuvaa. Itse sain tästä määrästä 12 muffinsivuokaa ja 2 vähän suurempaa neliön muotoista vuokaa. Painele foliopalat tiiviisti leivospohjien sisäpinnalle, jotta seinämät pysyvät ylhäällä taikinan lämmetessä uunissa. Paista 180 asteessa 10 minuuttia. Poista foliot ja anna pohjien olla uunissa vielä hetki saamassa väriä.
Täytteeseen:
- 5 dl pakastemustikoita
- 1 dl vettä
- 1,5 dl intiaanisokeria
- 1 dl maissitärkkelystä
- 1 dl kylmää vettä
- 3 keltuaista
- 30 g voita
Marenki:
- 3 valkuaista
- 1 tl sitruunamehua
- 3 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl sokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti