sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Eemeli aloitti puutarhatyöt

Emppu rakastaa ulkohommia. Lumien lähdettyä, ei lumen lapiointia ole enää akuuttia, mutta onneksi on lätäköitä, ränneistä tippuvaa vettä, oksia ja muuta mukavaa. Tänään Eemeli kylvi vähän uutta nurmikkoa aavistuksen sammaloituneelle etupihalle ja kävi tarkastamassa omppupuiden leikkaustarvetta. Sitä on.

Emppu muokkaili myös pikkuharalla navetan vierustalla sijaitsevan minityytimaan. Kun kerran ruohosipulikin kasvoi siellä jo sinnikkäästi, äiti kylvi lasin alle toiveikkaasti rucolaa, kevätsipulia, persiljaa ja vuonankaalia. Katsotaan, mitkä lähtevät itämään. Ja sitten vähän mangoldia ja paksoita, taimikasvatustarkoituksessa. Saavat myöhemmin siirtyä väljemmälle kasvimaalle. Viime kesänä kun suoraan maalle kyvetty paksoi ei jaksanut alkuperäiskasvien (vesiheinä, juolavehnä, jauhosavikka) seassa taistella elintilasta.

Sisällä taas esikasvatuksessa ovat yrtit. Basilika on harvana vuonna viihtynyt avomaalla, nyt yritän sitä ihan ruukkukasvatuksessa. Useamman viikon olen jo odotellut salvian, oreganon ja ruohosipulin itämistä, lieko olleet huonolla suihkuttelulla... Timjami taas oli basilikan ohella näitä nopeita itäjiä. Yrttien seuraksi ikkunalle kylvin myös ruusukaalin ja varsisellerin siemeniä, jospa niistä taimia tulisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti