Grillauskausi tuli avattua viikonloppuna, kun aurinko paistoi kauniisti ja pihatöissä oltiin muutenkin. Grilliin meni naudan paistilihaa, jonka suikaloin kohmeisena poikkisyin pitkiksi, ohuehkoiksi suikaleiksi. Marinadiin tuli:
- 3 hienonnettua valkosipulin kynttä
- 1,5 tl kurkumaa
- 2 tl korianterin siemeniä, hienonna morttelissa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 limetin mehu
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 2 rkl intiaanisokeria
Sekoita marinadin aineet keskenään. Lihat marinoituvat huoneenlämmössä nopeasti, sillä runsas limettimehu raakakypsyttää lihaa. Ja kyse oli myös siitä, että tulet paloivat jo grillissä, eikä siinä ollut aikaa tuntien marinointiin... Nopean ja huomattavasti tulisemman marinadin saa myös valmiista punaisesta tai vihreästä currytahnasta, sekaan vain öljyä, soijaa ja sokeria, esimerkiksi. Tai vielä valkosipulia ja tuoretta inkivääriä, jos sattuu löytymään. Lihat sitten vain kostutettuihin varrastikkuihin ja grillaamaan. Kaverina voi tarjota makeaa chilikastiketta tai maapähkinäistä satay-kastiketta.
Lisäkkeenä syötiin nuudeleita, joiden joukkoon tuli:
- 2 pientä sipulia, hienonnetaan
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 iso porkkana karkeana raasteena
- pari rkl seesaminsiemenöljyä
- kourallinen kuivattuja suppilovahveroita liotettuna
- 1 muna
- 0,5 dl kalakastiketta
- 0,5 dl makeaa chilikastiketta
- 3 kerää täysjyvänuudeleita
- herneenversoja
Kuullota sipulia ja porkkanaa pannulla seesaminsiemenöljyssä, lisää myös valkosipuli ja liotetut sienet. Monissa wokkiohjeissa puhutaan kiinalaisista sienistä, mutta mitä niitä suotta käyttämään, kun kotimaisia on vielä komerossa kuivattuna. Siirrä kuullotetut kasvikset pannun reunoille ja riko keskelle muna. Sekoita munan rakenne rikki ja paista se kokkeliksi. Sekoita kasvisten joukkoon. Sekoita joukkoon 3 minuttia kiehuvaksi kuumennetussa vedessä levänneet nuudelit (tai nuudeleiden kypsennysohjeen mukaan). Mausta nuudelit kalakastikkeella ja makealla chilikastikkeella. Silppua lopuksi joukkoon herneenversoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti