Nyt piti saada vähän vaihtelua meillä aika useasti syötäviin jauheliharuokiin. Munakoiso on aivan loistava vihannes, harmi vaan, ettei sitä juuri tuoteta Etelä-Eurooppaa lähempänä. Jos joskus saan kasvihuoneen, niin munakoisoa siellä kasvaa aivan varmasti. No niin, sitten ruoanvalmistukseen. Aloita munakoisoista:- 3 pienehköä munakoisoa (pienemmät ovat yleensä maukkaampia)
Jauhelihakastike
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tkl tomaattimurskaa
- 1 rkl intiaanisokeria
- loraus punaviinietikkaa
- yrttimaustetta maun mukaan, rosmariinia ja timjamia meni tällä kertaa
- hienoa merisuolaa, mustapippuria
Valkokastike
- 1/2 dl öljyä (voilla kyllä saa parempaa...)
- 2/3 dl vehnäjauhoa
- 0,75 l maitoa
- raastettua muskottipähkinää
- suolaa, mustapippuria
- 1 prk tuorejuustoa
- iso kasa juustoraastetta
Munakoisoviipaleet ja jauhelihakastike ladotaan kerroksittain vuokaan. Itse sain suurehkoon vuokaa kolmesta munakoisosta vain kaksi kerrosta. Valkokastike kaadetaan päälle, juustoa pintaan ja uuniin puoleksi tunniksi 200 asteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti