Mustikoita riittää vielä pakastimessa. Tein tällä kertaa piirakkapohjasta suklaisen ja käytin jauhoina kokonaan grahamia, itse jauhatettua jauhoa riittää vielä komerossa. Muropohjaan tuli:
- 150 g pehmeää voita
- 1,5 dl intiaanisokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- 1 muna (sekoita tehosekoittimella vaahdon joukkoon)
- 2,5 dl grahamjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl aitoa vaniljasokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta (kuivat aineet yhteen, sekoita taikinaan)
Levitä pehmeähkö taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle. Sitten täytteen pariin:
- 200 g tuorejuustoa
- 1 prk ranskankermaa (tähän käy kyllä 1,5 dl jogurttiakin, jos keventää haluaa...)
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 3-4 dl pakastemustikoita
Pehmitä ensin tuorejuustoa sekoittamalla sen joukkoon vähän ranskankermaa. Sähkövatkain avuksi, jos paakut eivät muuten siliä. sekoita loput aineet joukkoon. Säästä hiukan mustikoita piirakan pinnalle. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loput mustikat pinnalle. Paista 175 asteessa noin 25 minuttia.
Hyvää oli, kiitos : )
VastaaPoista