lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kantarellirisotto

Viime kesänä tuli onneksi sen verran metsässä tarvottua, että vielä riittää pakastimessa sieniä. Kevyeksi lauantai-illan kasvisruoaksi valmistin sienistä risottoa. Siihen tarvitaan:
  • 2 pienehköä sipulia, hakataan hienoksi
  • pari valkosipulin kynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä + nokare voita
  • 4 dl risottoriisiä (arborio)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • reilu 1 l kanalientä (kasvisliemi käy myös)
  • 300 g pakastettuja kantarelleja, joista nesteet haudutettu (reilu 1 l tuoreita)
  • 0,5 dl hakattua persiljaa
  • 75 g pakastepinaattia (tai tuoretta)
  • 1,5 dl raastettua parmesaania
  • (suolaa), pippuria
  • pari nokaretta voita kiillottamiseen
Hieno sipulisilppu kuullotetaan öljyn ja voin seoksessa. Joukkoon lisätään valkosipuli ja riisi, joka kuullotetaan rasvassa. Valkoviini sekaan (syntyy mahtava pihaus), ja viinin haiduttua kanalientä lisätään noin desi kerrallaan koko ajan riisiä sekoittaen. Aina kun neste on imeytynyt riisiin, lisätään nestettä. Kypsentäminen vie noin 20 minuuttia, ja lopputuloksen on tarkoitus olla reilusti löysää. Kypsentämisen loppuvaiheessa lisätään kantarellit, pinaatti sekä persilja. Tarkistetaan suola, ja lisätään tarvittaessa. Lopuksi joukkoon vielä parmesaani ja hiukan voita tuomaan kiiltoa. Tarjoillaan salaatin, hyvän leivän ja sen lopun valkoviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti