- Jäävuorisalaattia
- jääsalaattia
- alfalfan ituja
- vesikrassin versoja (isolehtinen lajike)
- oliiviöljyä, suolaa
- tomaatteja
- iso punasipulia viipaleina
- limen mehu
- mustia oliiveja
- feta-juustoa
Stifado eli kreikkalaine lihapata
Naudanlihasta olen yleensä hauduttanut lihapataa burgundilaiseen tapaan (boeuf bourguignon) tai sitten itäsuomalaiseen tyyliin (karjalanpaisti). Nyt ajattelin kokeilla välimerellisiä mausteita ja täytyy sanoa, että kanelin, neilikan, punaviinin ja naudanlihan makuyhdistelmä toimi loistavasti. Lihana käytin pari reilua kimpaletta lapaa eli näitä sonninkörilään vähemmän arvostettuja alueita. Mutta liha oli todella mureaa ja jopa vain puolentoista tunnin jälkeen hyvin hautunutta. Kiitos lienee riittävän raakakypsymisen.
- n. 1 kg naudan lapaa, kuutioi
- 4-5 sipulia, lohko
- 5 valkosipulin kynttä (halutessa enemmänkin)
- 4 dl punaviiniä
- 500 g paseerattua tomaattia
- loraus punaviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 10-15 mustapippuria
- 3 laakerinlehteä
- kourallinen rosmariinin oksia
- 1/2 tl jauhettua neilikkaa (kokonaiset ehkä parempia)
- 2 kanelitankoa
- suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti