tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pinaattikalaa

Pinaatti sopii mielestäni loistavasti kalan kaveriksi. Olen valmistanut joskus vähän samantyyppistä ruokaa myös uunivuokaversiona, mutta pannulla voissa paistettu kala vaan maistuu paremmalta. Tähän ruokaan tarvitaan:
  • vaaleita kalafileitä (ahven, siika, tällä kertaa sei)
  • vehnäjauhoja leivitykseen
  • voita paistamiseen
  • suolaa, pippuria
  • sitruunamehua
Jos käytät pakastettua kalaa, sulata se hitaasti jääkaapissa esim. yön yli. Pyörittele kalafileet jauhoissa. Paista kala voissa paistinpannulla molemmin puolin. Sirottele paiston aikana molemmille puolille suolaa ja pippuria. Purista valmiiden kalafileiden päälle sitruunamehua. Lisäkkeeksi tulevaan pinaattimuhennokseen tulee:
  • 2 pientä sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 150 g pakastepinaattia (tai nokkosta tai tuoretta pinaattia)
  • 1 prk ranskankermaa
  • suolaa, pippuria, raastettua muskottipähkinää
Hienonna sipuli ja freesaa se öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon sulanut pinaatti (tai hienoksi hakattu tuore pinaatti tai kevyesti ryöpätty, hienonnettu nokkonen) sekä hienonnettu valkosipuli. Lisää joukkoon mausteet ja ranskankerma, anna hautua hetki miedolla lämmöllä.

Lisäksi tein vielä perunamuussin, jonka joukkoon leikkasin hienoksi tuoretta basilikaa ja herneenversoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti