lauantai 23. toukokuuta 2009

Kirjolohta nokkos-fenkolipedillä

Omat salaattifenkolini ovat vasta taimiasteella kuistilla odottamassa maihin pääsyä, mutta päätin fiilistellä fenkolilla ostamalla niiden espanjalaista serkkua marketista. Söimme kirjolohta, jota paistettiin uunissa grillivastuksen alla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kalan alle pediksi tuli
  • salaattifenkolia siivuina
  • keltasipulia siivuina ja
  • nokkosta nopeasti kiehautettuna.
Hulautin kasvisten päälle valkoviiniä vähän niitä meheyttämään. Salaattifenkoli olisi saanut olla vieläkin ohuempina slaisseina, nyt ei oikein ehtinyt kalan paistoajassa pehmenemään.

Kalan kanssa söimme keitettyä parsakaalia ja vihreitä papuja. Ja pullo kun kerran oli auki, niin sisilialaista grillo-rypäleistä tehtyä viiniä hörpittiin päälle. Terveellinen ja kevyt ateria. Ehkä vähän liiankin kevyt ottaen huomioon, että loppupäiväksi oli tiedossa jokakeväistä kuntoliikuntaa, metsänistutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti