torstai 7. toukokuuta 2009

Viikuna-mozzarellasalaattia


Tämä salaatti olisi oikeastaan vielä parempaa vuohenjuustosta tehtynä, mutta sitä ei löytynyt jääkaapista. Noh, kelpasi näinkin mammaliigalaisille. Salaattiin laitoin:
  • jäävuorisalaattia
  • herneenversoja
  • alfalfan ituja
  • marinoitua punasipulia
näiden niskaan kastikkeeksi sitruunamehua, öljyä ja suolaa. Punasipulin marinadista taas tuli makeutta ja viinietikan happamuutta. Sitten "täytteiksi" tuli:
  • pistaasipähkinöitä
  • pinjansiemeniä
  • pehmeitä viikunoita (oi saisipa joskus tuoreita...)
  • mozzarellaa
Niin ja nokkoskausi jatkui meillä eilen nokkoskalan merkeissä. Uunissa paistetun kalan kuorrutukseksi tuli sipulista, valkosipulista ja nokkosesta voissa tiristelty muhennos, johon laitoin vielä ranskankerman sekaan. Suolaa, pippuria ja muskottipähkinää, tietenkin. Kala ei vain suostunut poseeraamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti